Nieuwe iPad tablet in Nederland te koop

De nieuwe iPad is nu officieel in Nederland te koop. Hoewel de officiŽle naam van de nieuwe Apple tablet The New iPad is noemen de meeste mensen hem gewoon iPad 3. Al eerder was de tablet in andere Europese landen verkrijgbaar.

Diverse Apple Premium Resellers (APR) waaronder de winkelketen iamstore opende vrijdag 23 maart om 00.01 de deuren voor de verkoop van de nieuwe iPad. De uren daarvoor waren er al diverse kopers naar deze APR winkels afgereisd om in de rij te wachten tot de nieuwe iPad daadwerkelijk voor hen te koop was.
Beter beeldscherm iPad 3
Eťn van de belangrijkste verbeteringen aan de nieuwe iPad 3 is het beeldscherm. Deze heeft een betere beeldresolutie dan een Full HD scherm. De het beeldscherm en de hiervoor grotere accu is de iPad 3 een fractie dikker dan zijn voorganger geworden. Maar door deze nieuwe accu kan men volgens de opgave van Apple wel 10 uur van de nieuwe iPad gebruik maken. Verder heeft de nieuwe iPad een verbeterde versie van de A5-processor. Deze heeft de naam A5X meegekregen. Ook is er onder meer een veel betere camera, 4G mobiel internet mogelijkheden en snellere wifi.

Niet iedere Apple winkel open
Niet alle Apple winkels hebben vannacht om 00.01 uur de winkeldeuren geopend. Maar in ieder geval morgen vanaf 08.00 uur is de nieuwe iPad bij iedere APR verkrijgbaar. Ook winkelketens als Mediamarkt en Dixons verkopen dan de nieuwe iPad, die vanaf 499 euro verkrijgbaar is. Onduidelijk is hoeveel voorraad er in Nederland aanwezig is.