Eyeworks verhuist naar Amsterdam


Eyeworks gaat verhuizen. In de zomer van 2013 verhuist Eyeworks naar het monumentale pand aan het Raamplein 1 in Amsterdam. Dit gebouw, ook wel bekend als het HES-complex, zal vanaf medio volgend jaar als hoofdkantoor gaan dienen van Eyeworks.

Het pand aan het Raamplein in Amsterdam zal als hoofdkantoor gaan dienen van de Eyeworks Holding, maar ook van de aan haar gelieerde ondernemingen als Eyeworks Nederland en Eyeworks Film & TV Drama. Ook het internationale hoofdkantoor zal op het Raamplein gevestigd worden.


Het rijksmonument ligt op een steenworp afstand van o.a. het Leidseplein, de Melkweg en het DeLaMar Theater. Het pand werd in 1901 gebouwd voor de Hogeschool voor Economische Studies (HES). Later diende het korte tijd als rechtbank voor het Gerechtshof Amsterdam. Eind vorig jaar kwam het gebouw in de verkoop en na een verbouwing zal het vanaf de zomer 2013 als hoofdkantoor gaan dienen van Eyeworks.


Reinout Oerlemans, CEO en oprichter van Eyeworks: Al langere tijd aas ik op een plek in Amsterdam die meer recht doet aan onze roots. Een inspirerende omgeving die past bij onze cultuur en ambities. Niet alleen voor de zon 200 creatieve mensen die in Nederland bij ons werken is het fantastisch om in hartje Amsterdam te werken. Ook voor de vele internationale relaties die wij wekelijks ontvangen heeft dit gebouw en de plek een aansprekende uitstraling. [Radio.NL]