Nieuwe iPad problemen met wifi-ontvangst

Sommige exemplaren van de nieuwe iPad van Apple lijken problemen te hebben met de wifi-ontvangst. De sterkte van het wifi-signaal zou beduidend lager zijn in verhouding tot de eerste iPad.

De iPhone 4 hadook een ontvangstprobleem op het gms-netwerk en stond bekend als de 'antennagate'-affaire. Wanneer je op een bepaalde manier de telefoon vastpakte (grip of death), verloor je een significant deel van je ontvangst. De iPad had in 2010 ook te kampen met wifi-problemen en nu klagen gebruikers van de nieuwe iPad ook weer over een veel mindere ontvangst. Vooral wanneer de iPad aan de onderste hoeken wordt vastgepakt, zou het signaal minder worden.

De nieuwe iPad is vandaag in Nederland voor het eerst te koop. Op internet vinden we al veel klachten van internationale gebruikers over de wifi-ontvangst. Al meer dan 17.000 mensen hebben het poor wifi reception on new ipad thread gelezen op de Apple Support Communities website.Ontvangstprobleem vooral op 5 GHz-netwerk

Aan het netwerk lijkt het niet te liggen aangezien gebruikers laten weten dat ze met een laptop of oude iPad op hetzelfde wifi-netwerk wel een prima ontvangst hebben. Het lijkt zich vooral voor te doen op de snellere 5 GHz netwerken en minder op 2,4GHz. De nieuwe iPad zou slechts 2 streepjes tonen terwijl de oude iPad wel volledig bereik heeft. Het resetten van de netwerkinstellingen lijkt in sommige gevallen te helpen.Niet alle nieuwe iPads hebben wifi-probleem

Het zou niet een probleem zijn dat alle nieuwe iPads treft. Een gebruiker liet weten dat hij zijn exemplaar had omgeruild, voor een nieuwe nieuwe iPad zeg maar, en had daar geen problemen mee. Mocht het probleem zich op grote schaal voordoen dan is het in ieder geval prettig te weten dat de nieuwe Apple Store in Amsterdam de grootste Genius Bar ter wereld heeft die je met technische problemen kan helpen. Heb je ook een nieuwe iPad gekocht en wil je je gegevens overzetten? Bekijk dan deze workshop op PCM web.

[Via: Padgadget]