Artiesten mogen op herhaling in tv-serie Fans

Ewout Genemans vindt het geen punt als er in zijn realityserie Fans! een artiest aan bod komt, waarvan de fans al eens eerder centraal stonden. Dat vertelt de producent in Televizier. De SBS 6-serie telt al zestien afleveringen en binnenkort begint een derde seizoen. Bang om in herhaling te vallen is hij niet. “Nee hoor, en ik vind ook dat twee keer dezelfde artiest best kan. We hebben in 2009 een fan gevolgd van Thomas Berge. Maar de ene fan is de andere niet, dus Thomas kan best nog eens.”

Genemans wil het komend seizoen bovendien nog breder trekken. “Het mogen trouwens ook internationale artiesten zijn; of musicalfans. De zalen blijven daar maar vol zitten, dus er moeten enorm veel musicalfans zijn.”

Er wordt nog gezocht naar kandidaten. “Soms melden fans zichzelf aan, maar we gaan ook wel naar optredens om ze te zoeken. Het is prachtig om mensen met zo’n grote passie te zien. Dat geldt voor ons als makers, maar ook voor de kijkers. Ja, er wordt ook om gelachen, maar dat is niet waarom we het maken.”

“Iedereen die fan is of een fan kent, mag zich opgeven. Als ze een heel bijzondere foto willen scoren, hem dankbaar zijn voor de muziek of juist boos zijn over iets, mail naar sbs@fans.nl.”