Extra nieuwsuitzendingen door dreiging kabinetscrisis


Of het eerste kabinet Rutte in het zadel blijft zitten moet vandaag duidelijk worden. Door de dreiging van een kabinetscrisis zijn op televisie en radio – als de situatie dit wenst – extra nieuwsuitzendingen.

Het kabinet is tijdens het zogenaamde Catshuisoverleg in zwaar weer gekomen. Gisterenmiddag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV zich in een moeilijke fase bevinden. De partijen wilden na deze mededeling geen officiële uitspraken doen maar diverse personen rond de onderhandelingen lekten wel naar buiten dat Geert Wilders van de PVV de onderhandelingen met een negatief resultaat wil afbreken.

PVV leider Wilders beslist
Het is aan PPV-leider Geert Wilders om vandaag aan zijn collega onderhandelaars Mark Rutte (VVD) en Maxime Verhagen (CDA) om duidelijk te maken of de PVV de onderhandelingen over extra bezuinigingen met een omvang van vele miljarden euro’s gaat omarmen. Is dit niet het geval dan ligt een kabinetscrisis en daaruit voortkomende nieuwe verkiezingen op de loer.


Nederland 1, Journaal 24 en RTL 7
Op de tv-zenders Nederland 1, Journaal 24 en RTL 7 kan de tv-kijker vandaag de laatste berichtgeving rond de gespannen politieke situatie in Den Haag volgen. Waar nodig zijn op deze tv-zenders extra nieuwsuitzendingen te zien. Ook later op de dag bij reguliere nieuws- en actualiteitenprogramma’s op Nederlandse tv-zenders komt het nieuws rond het Catshuisoverleg uitgebreid aan de orde.


Radio en BNR Nieuwsradio
Ook op de radio kan men de laatste situatie rond het Haagse politieke steekspel volgen. De belangrijkste informatiebronnen via dit medium zijn de publieke nieuwszender Radio 1 en de commerciële nieuwszender BNR Nieuwsradio.


Internet
Natuurlijk speelt internet ook een belangrijke rol bij de informatievoorziening. Zowel de NOS als RTL Nieuws heeft op haar internetsite een zogenaamde liveblog waar van minuut tot minuut de laatste ontwikkelingen rond het Catshuisoverleg te volgen is.