Pathé films nu ook op Philips televisie


Bioscoopexploitant Pathé is gestart met het aanbieden van haar Video on Demand filmdienst Pathé Thuis op Philips televisiemodellen die van het internettelevisieplatform Smart TV zijn voorzien. De gebruikers van deze televisies kunnen hierdoor digitaal films huren.

Pathé startte in december met het aanbieden van haar filmdienst Pathé Thuis via connected televisiemodellen van fabrikant Samsung. Toen al maakte de bioscoopexploitant bekend dat men deze Video on Demand dienst ook via internettelevisieplatformen van andere tv-fabrikanten ging aanbieden.

Videoland
Via Smart TV op Philips televisies kunnen gebruikers al langere tijd digitaal films via videotheekketen Videoland huren. Door de komst van Pathé Thuis naar het Smart TV platform ontstaat er een grotere concurrentie en mede hierdoor een grotere keuze voor de eindgebruiker.


Topfilms op je televisie
Via Pathé Thuis kan men alleen films die eerder in de Pathé bioscopen hebben gedraaid huren. Ook films die niet in de bioscoop zijn verschenen kan men op deze manier toch bekijken. Net als bij haar echte bioscopen gaat Pathé het filmaanbod wekelijks verversen en uitbreiden. Verder zullen alle genres films van actie tot comedy en van romantiek tot horror via Pathé Thuis te huur zijn. Pathé zegt dat men vanaf de start al veel films in HD-kwaliteit gaat aanbieden.


Bioscoopfilms snel te huur
Vorig jaar maakte Pathé haar plannen met het aanbieden van films via Video on Demand bekend. Via Pathé Thuis komen films vier maanden na de bioscooprelease in het online-aanbod beschikbaar. De huurprijs van een film via Pathé Thuis bedraagt 5 euro. Pathé heeft ook plannen om een digitale verkoopdienst van films te starten. Het kopen van een film via Pathé Thuis gaat rond de 15 euro kosten.


Hoge verwachting
Pathé heeft hoge verwachtingen van haar digitale filmdienst. Binnen enkele jaren hoopt het bedrijf meer dan drie miljoen Video on Demand aanvragen te hebben gegenereerd.


Niet meer naar de bioscoop?
Het gaat zeker nog enkele jaren duren, maar het uiteindelijke doel van Pathé lijkt het verhuren net uitgebrachte bioscoopfilms te zijn. Hiervoor dient men wel overeenkomsten met de grote Amerikaanse filmhuizen te sluiten. En deze onderhandelingen kunnen nog wel eens jaren gaan duren. Natuurlijk is de huurprijs van in films die in nog in de bioscoop te zien zijn duurder dat de huidige huurprijs van 5 euro per film. Maar het maakt het bekijken van een bioscoopfilm laagdrempelig waardoor er voor filmproducenten en bioscoopexploitant Pathé meer inkomsten zijn te genereren.