Apple iPad populairst bij tweede scherm


De iPad tabletcomputer van fabrikant Apple is het populairste apparaat bij gebruik van tweede scherm applicaties. Dat blijkt uit cijfers van het bedrijf Angry Bytes dat veel Nederlandse tweede scherm applicaties heeft ontwikkeld.

Dat de iPad bij het tweede scherm het meest gebruikt is, komt niet als een verrassing. Uit eerder onderzoek bleek dat 40 procent van de bezoekers van webapplicaties bij een televisieprogramma een iPad gebruikt.

Kunst en Kitsch
Volgens de internetsite iPadclub werd vorige week tijdens een uitzending van het AVRO-kunstprogramma Tussen Kunst En Kitsch een nieuwe record gevestigd. Via de internetsite live.avro.nl - dat deze publieke omroep voor tweede scherm applicaties gebruikt gebruikte 42,5 procent een iPad. De Apple smartphone iPhone behaalde tijdens dit programma een gebruikersbereik van 13,5 procent. Hierdoor gebruikte meer dan de helft van de tweede scherm gebruikers bij dit kunstprogramma een apparaat dat van de Amerikaanse fabrikant Apple afkomstig was.


Laptop niet populair
Het gebruik van de laptop op schoot tijdens een televisieprogramma als tweede scherm apparaat is niet populair. Slechts 18 procent van start een tweede scherm applicatie via een PC-browser op. Direct na de introductie van tweede scherm applicaties in Nederland was dit percentage nog meer dan vijftig procent.