Flash krijgt stille updates

Adobe updatet zijn Flash Player voortaan volautomatisch op Windows. De veelgeplaagde multimediasoftware moet hiermee veiliger zijn.

De nieuwe versie 11.2 van de Flash Player updatet zichzelf voortaan automatisch. Dat gebeurt stilletjes op de achtergrond, dus zonder melding aan de eindgebruiker. Adobe gaat er prat op dat een nieuwe Flash-versie tot op heden binnen 6 maanden ge´nstalleerd was bij 80 procent van zijn gebruikers. De auto-update moet die tijd drastisch verkorten, het bereik flink vergroten en daarmee de beveiliging verhogen.

Nieuwe functies, omzettax
De softwareproducent prijst dit ook aan als voordeel voor developers. Die kunnen er voortaan op vertrouwen dat nieuwe mogelijkheden in nieuwe Flash-versies bij alle gebruikers beschikbaar zijn. In Flash 11.2 zijn diverse nieuwe functies opgenomen, voor geavanceerde apps waaronder games. Dit omvat ook twee premium functies waar Adobe een omzettax op gaat heffen.

Het bedrijf wil de massamarkt voor Flash-games een boost geven. Het niveau van simpele bordspelletjes met 2D-graphics is allang ontstegen, maar Adobe wil de technologische lat flink hoger leggen. Begin deze maand is al de bekende game-engine Unreal Engine 3 gedemonstreerd draaiend in een alphaversie van het nu verschenen Flash 11.2.

Adobe legt de nieuwe mogelijkheden van Flash 11.2 uit, waaronder de automatische updates: