(update) Nog niet bekend of CanalDigitaal themazenders vervangt

De themazenders Geschiedenis 24 en Consumenten 24 stoppen, zoals recent is aangekondigd door de Publieke Omroep, per april hun uitzendingen. Het is nog altijd onduidelijk of er een vervanger voor komt bij CanalDigitaal.

Beide zenders maken bij CanalDigitaal deel uit van het zogeheten familiepakket maar zullen op 1 april, net als bij alle andere aanbieders, op zwart gaan. Informatie hierover is nog niet verschenen op de site van CanalDigitaal en evenmin over het stoppen van het erotiekkanaal Alpenglühen TVX.


Klantenservice niet op de hoogte
De klantenservice van CanalDigitaal kon donderdag desgevraagd geen uitsluitsel geven over het stoppen van de zenders. Op vragen van onze redactie bij het callcenter werd deze met de wedervraag beantwoord 'waar de informatie vandaan komt dat deze zenders zouden stoppen', omdat er niets over bekend was en dus evenmin over eventuele vervangers. Zoals het nu staat lijken de zenders simpelweg te stoppen bij CanalDigitaal zonder dat deze direct vervangen zullen worden. De CanalDigitaal webcare heeft via twitter laten weten dat er nadere info zal komen wanneer deze zenders stoppen, wat dus binnen enkele dagen is.


Veel vervangende zenders mogelijk
Ondanks dat Geschiedenis 24 en Consumenten 24 stoppen met uitzenden, zijn er - in theorie - veel vervangende programma's beschikbaar voor het aanbod van CanalDigitaal. Publieke themazenders als Best 24, Cultura 24 of Politiek 24 zullen blijven bestaan in de toekomst, maar werden nog nooit doorgegeven in het aanbod van CanalDigitaal. Ook zijn er nog veel andere zenders, zoals bijvoorbeeld 192 TV en Kitchen 24, niet via de satelliet te zien. M7 Group S.A., dat de bandbreedte voor de pakketten op Astra huurt, heeft nog geen uitsluitsel gegeven over vervangende zenders.


Alpenglühen TVX stopt ook
De Duitse erotiekzender Alpenglühen TVX, beschikbaar in de hogere pakketten van CanalDigitaal, zal per 31 maart al haar uitzendingen definitief staken. Deze zender werd niet via eigen bandbreedte van de M7 Group S.A. uitgezonden, maar via Sky Deutschland doorgegeven.


Update
Namens de M7 Group S.A., exploitant en eigenaar van het merk CanalDigitaal, laat contentmanager Stefano Colombo onze redactie in verband met de te verdwijnen zenders weten dat men nog in afwachting is van informatie vanuit de Nederlandse Publieke Omroep. Een eventuele vervanging van Alpenglühen TV zal in geen geval al vanaf april aan de orde kunnen zijn. Het stoppen van die Duitse zender werd pas recent duidelijk.