Informatiekanaal en nieuwe zenderlijst TV Vlaanderen


De Vlaamse tv-aanbieder TV Vlaanderen krijgt een eigen informatiekanaal op de Astra1-satelliet. Gelijktijdig met de start van het informatiekanaal komen er via dezelfde satelliet nieuwe fastscanzenderlijsten beschikbaar.

Het informatiekanaal van TV Vlaanderen biedt de abonnee de meest recente informatie over het zenderaanbod via de tv-aanbieder. Op internet blijft TV Vlaanderen deze informatie ook via de internetsite www.zenderlijst.tv geven. Het informatiekanaal is vanaf 2 april op de uitzendfrequentie 12.722 GHz H 22000 5/6 via de Astra1-satelliet te zien.
Nieuwe opzet fastscanzenderlijst
In de nieuwe fastscanzenderlijsten van TV Vlaanderen is het informatiekanaal op voorkeuzepositie 10 te vinden. Ook zijn de Waalse tv-kanalen RTBF La Une HD, RTL TVi HD, RTBF La Deux en Club RTL in deze nieuwe zenderlijsten opgenomen. De Waalse tv-zenders maken vanaf 2 april onderdeel van het basic + zenderpakket van TV Vlaanderen uit. Door de komst van deze tv-kanalen bestaat het aantal HD-zenders dat TV Vlaanderen via het basic + zenderpakket doorgeeft uit 17 HD-zenders. Naast de toevoeging van nieuwe tv-kanalen hebben de nieuwe TV Vlaanderen fastscanzenderlijsten ook een nieuwe meer optimale opzet gekregen.

Veertig veranderingen
In totaal zijn er meer dan veertig veranderingen in de nieuwe zenderlijsten te vinden. Bij de veranderingen heeft TV Vlaanderen al rekening met de komst van tien nieuwe ongecodeerde HD-kanalen van de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF op de Astra1-satelliet gehouden. Deze HD-kanalen starten op 30 april.

Automatisch in satellietontvanger geladen
Alle Philips- en M7-satellietontvangers gaan op 2 april deze nieuwe fastscanzenderlijst automatisch inladen. Klanten met andere satellietontvangers kunnen deze zenderlijst via de fastscanfunctie in te laden. Er komt een nieuwe SD- en een nieuwe HD-fastscanzenderlijst via de satelliet beschikbaar.