Storing KPN zorgt voor slechte bereikbaarheid alarmnummer 112


Als er eenmaal wat mis gaat, dan gaat ook alles mis. Telecombedrijf KPN maakt dit nu ook mee. Eerder dit jaar werd het slachtoffer van een hack, nu heeft KPN problemen met de centrales van het alarmnummer 112.

De eerste meldingen van de storing kwamen op zaterdagmorgen rond 7.00 uur binnen. Door een netwerkstoring zijn ruim 1600 internetklanten van KPN getroffen. Onder deze klanten bevond zich ook het alarmnummer 112.

Storing lijkt verholpen
Het telecombedrijf zegt in een reactie dat het getroffen netwerk rond 8.30 uur weer leek te functioneren, maar dat men vandaag nog verder gaat met testen of dit daadwerkelijk het geval is. Het is nog onbekend hoeveel mensen door deze storing het alarmnummer 112 niet hebben kunnen bereiken.


Al eerder problemen 112
De nieuwe storing komt voor KPN op een ongelukkig moment. Eerder deze week werd hebben zich al eerder twee verstoringen in de dienstverlening van 112 voorgedaan. Hierdoor waren een aantal meldkamers korte tijd via het alarmnummer 112 niet bereikbaar. Onderzoek wees uit dat deze storing werd veroorzaakt door onderhoudswerkzaamheden. KPN maakte daarna bekend dat men maatregelen had getroffen om storingen bij het alarmnummer 112 te voorkomen.