Nieuwe aflevering Rail Away in HD bij EO

De Evangelische Omroep gaat in de komende weken vier nieuwe afleveringen van het populaire tv-programma Rail Away uitzenden. Tijdens dit programma wordt de mooie natuur van landen tijdens een treinreis op weergaloze wijze in beeld gebracht.

Vooral veel trein- en natuurliefhebbers hebben Rail Away hoog op het lijstje van favoriete tv-programma’s staan. In de afgelopen jaren zond de Evangelische Omroep (EO) alle afleveringen van dit tv-programma uit.
In native HD-kwaliteit
Sinds 2009 wordt Rail Away in native HD-kwaliteit opgenomen en ook in deze betere beeldkwaliteit op één van de Nederlandse publieke HD-kanalen uitgezonden. De vier nieuwe afleveringen zijn ook in HD-kwaliteit opgenomen. Bij deze nieuwe afleveringen wordt voor het eerst gebruik gemaakt van Dolby-surround geluid. Hiervoor is bij elke aflevering speciale muziek gecomponeerd.

Zwitserland, Slowakije en Taiwan
De EO zendt in de eerste twee nieuwe afleveringen beelden van de Bernina Express in Zwitserland. Deze afleveringen zijn op 5 en 12 april te bekijken. Op 19 april wordt Slowakije tijdens een treinreis aangedaan. Op 26 april staat een treinrit in Taiwan in de programmering van de EO vastgeprikt. Op de genoemde data wordt Rail Away op Nederland 2 en Nederland 2 HD om 19.55 uur uitgezonden.

Eerste aflevering in 1995
De eerste aflevering van Rail Away dateert uit 1995 toen de documentaire Een Hollands Spoor in Zwitserland werd uitgezonden. In de afgelopen jaren zijn er in totaal 162 afleveringen van Rail Away gemaakt. Het tv-programma is over de gehele wereld een kijksucces. De komende afleveringen zijn vooral interessant omdat er nog nooit eerder opnamen voor Rail Away in Slowakije en Taiwan zijn opgenomen.