Nieuwe reeks Top Gear vanaf 6 april bij Veronica

Het autoprogramma Top Gear gaat vanaf april verder met een nieuw seizoen bij Veronica. Komend seizoen testen Richard, Jeremy en James weer verschillende nieuwe autoís, reizen ze onder andere naar ItaliŽ en ontvangen ze wereldberoemde gasten. Maar eerst is de Top Gear Special: De India Road Trip te zien waarin de mannen door India toeren.

Deze special wordt op vrijdag 6 april om 20.30 uur uitgezonden. Vanaf vrijdag 13 april is seizoen 18 van Top Gear wekelijks om 20.20 uur te zien bij Veronica.


Top Gear Special: De India Road Trip
De nieuwe reeks start met de Top Gear Special: De India Road Trip. In deze special gaan de mannen naar India, terwijl ze hun uiterste best doen om Engeland te promoten. Ze rijden van Mumbai richting het noorden naar Jaipur en eindigen in Delhi. Jeremy rijdt in een Jaguar XJS, James heeft gekozen voor een Rolls-Royce Silver Shadow en Richard toert in een Mini Cooper. Ze proberen in deze autoís de snelheid van een trein te verslaan, presenteren een buitenlandse motorwedstrijd en krijgen problemen met de autosleutels.


Versla de Ferrari
In seizoen achttien reizen Jeremy, Richard en James naar ItaliŽ. Ze gaan daar op zoek naar een betere superauto dan de Ferrari 458 Italia door een roadtrip maken. In de Lamborghini Aventador, de McLaren MP4-12C en de Noble M600 rijden ze naar Rome om een bezoekje aan het Nardo High Speed-circuit te brengen. Daar willen de mannen erachter komen welke van deze drie superautoís beter is dan de Ferrari.


Naast ItaliŽ gaan de mannen in de nieuwe afleveringen ook naar China om te zien hoe de auto-industrie daar de afgelopen jaren is veranderd en naar Amerika om onder andere NASCAR te bezoeken. Ook Zweden wordt aangedaan om een Ferrari en een Bentley te testen. Tevens zijn er bekende gezichten te gast, zoals Matt LeBlanc (Joey van Friends) en Ryan Reynolds (o.a. van Two Guys and a Girl en de nieuwe film Safe House). [Radio.NL]