TV Vlaanderen stopt verkoop MPEG2 satellietontvangers

De Vlaamse tv-aanbieder TV Vlaanderen is vanaf vandaag gestopt met de verkoop van digitale satellietontvangers die alleen SD-kanalen kunnen ontvangen. Deze worden ook wel MPEG2-satellietontvangers genoemd.

Vanaf nu levert TV Vlaanderen aan dealers in BelgiŽ alleen nog maar HD-satellietontvangers. Deze kunnen naast HD-kanalen ook SD-kanalen die in MPEG2 en MPEG4 worden uitgezonden.
Steeds meer zenders in MPEG4
Steeds meer tv-kanalen die TV Vlaanderen in haar zenderaanbod aanbiedt worden in HD-kwaliteit of in SD-kwaliteit met gebruik van de MPEG4-compresietechniek uitgezonden. Deze tv-kanalen kunnen niet met een MPEG2-satellietontvanger worden bekeken.

Koop toekomst zeker
Abonnees van TV Vlaanderen die op het punt staan om een nieuwe satellietontvanger te kopen of tweedehands een satellietontvanger voor bijvoorbeeld gebruik in de slaapkamer willen aanschaffen dienen voor aankoop zich dus goed te verzekeren of men een HD-satellietontvanger koopt. Alleen dan koopt men een toekomst zekere satellietontvanger. Dit advies geldt overigens ook voor abonnees van het Nederlandse CanalDigitaal.