Derde Vlaamse publieke tv-net ook bij CanalDigitaal


Het nieuwe derde Vlaamse publieke tv-net Ketnet is vanaf 1 mei bij CanalDigitaal te bekijken. Daarmee is CanalDigitaal de eerste tv-aanbieder in Nederland die de komst van dit nieuwe tv-net heeft aangekondigd.

Al enige tijd was bekend dat de Vlaamse tv-aanbieder TV Vlaanderen evenals alle andere Belgische tv-aanbieders het nieuwe Vlaamse publieke tv-net vanaf 1 mei in het zenderaanbod gaat opnemen. Vandaag heeft het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group S.A aan Totaal TV bevestigd dat dit ook bij CanalDigitaal het geval is. TV Vlaanderen en CanalDigitaal zijn eigendom van M7 Group S.A.

Ontkoppeling Canvas/Ketnet
Vanaf 1 mei wordt het huidige tweede Vlaamse publieke tv-net Canvas/Ketnet ontkoppeld. Canvas gaat dan als tweede publieke net verder. Ketnet gaat het nieuwe derde publiek net bemannen. Op het zelfstandige tv-kanaal van Ketnet is vanaf 1 mei elke dag tot 20.00 uur een programma-aanbod te zien dat gericht is op kinderen. Later vanaf september 2013 zal Ketnet verder tot jongerenzender worden uitgebouwd. Wat er op het derde Vlaamse tv-net vanaf 1 mei na 20.00 uur wordt uitgezonden, is nog niet bekend.


Sportzomer
Canvas blijft op het tweede publieke net uitzenden. De komende maanden staat live-verslaggeving van sportevenementen centraal. Tijdens de komende sportzomer van 2012 wordt op Canvas onder meer het EK voetbal, Wimbledon, Tour de France en de Olympische Spelen in London uitgezonden.


In MPEG4 in Familiepakket
Bij TV Vlaanderen gaat het nieuwe Vlaamse publieke tv-net onderdeel van het instappakket uitmaken. Bij CanalDigitaal wordt het net als de eerste twee publieke Vlaamse tv-netten aan het familiepakket toegevoegd. Voor ontvangst van het derde Vlaamse publieke tv-net is Astra3-satellietontvangst en een HD-satellietontvanger nodig. Het nieuwe tv-kanaal wordt namelijk in MPEG4 via de satelliet uitgezonden.