'I Follow Rivers' meest gedraaide plaat op de radio

'I Follow Rivers' van Lykke Li was in maart 2012 het meest gedraaide nummer op de landelijke Nederlandse radiostations. De plaat was in deze maand 594 keer te horen op de landelijke publieke en commerciŽle zenders. Dat blijkt uit de gegevens van SoundAware, het bedrijf registreert welke muziek wordt gedraaid op de Nederlandse radio en tv stations.

'I Follow Rivers' is afkomstig van het studio-album 'Wounded Rhymes'. In de Nederlandse Top 40 staat momenteel Triggerfingerís cover van de Zweedse zangeres op de eerste positie.


In de Top 100 staan verder 28 artiesten van Nederlandse herkomst: dertien Nederlandstalige platen en vijftien Engelstalige platen. 'Epic' van Sandro Silva & Quintino is hiervan de grootste hit op de achtste positie. De Top 100 wordt verder gedomineerd door buitenlandse artiesten. Universal Music is marktleider met twintig noteringen in de Top 100, EMI Music volgt daarna met vijftien noteringen.


SoundAware meet en rapporteert dagelijks het muziekgebruik op de Nederlandse publieke en commerciŽle zenders, ondermeer in opdracht van de Stichting Nederlandse Top 40, diverse mediaburo's, platenmaatschappijen en radiostations. [Radio.NL]