Groter digitaal zenderaanbod bij UPC


Het aanbod digitale tv- en radiozenders bij tv-aanbieder UPC is uitgebreid. De tv-aanbieder heeft naast SD-kanalen het zenderaanbod ook met vijf HD-kanalen en vijftien digitale radiokanalen aangevuld.

De uitbreiding van het zenderaanbod werd medio vorige maand door UPC bekend gemaakt. De tv-aanbieder wilde het zenderaanbod met nog meer tv-kanalen uitbreiden. Lopende onderhandelingen en technische aanvoerproblematiek zorgen er echter voor dat dit nog niet mogelijk is. UPC zegt wel het zenderaanbod in de komende tijd nog wel verder uit te gaan breiden. De benodigde bandbreedte voor deze toekomstige zenderuitbreiding is voldoende op het UPC-kabelnetwerk beschikbaar.

Meer HD-kanalen
Meest in het oog springend voor sportliefhebbers is ongetwijfeld de komst van het HD-kanaal ESPN America HD. Op dit Amerikaans sportkanaal worden alle programma’s in native HD-kwaliteit uitgezonden. Ook het foodkanaal 24 Kitchen is vanaf vandaag in HD-kwaliteit bij UPC te zien. UPC is in Nederland de tweede tv-aanbieder die beide HD-kanalen in het zenderaanbod heeft opgenomen. ESPN America HD is sinds 1 september bij KPN te zien, 24 Kitchen HD vanaf de start op 1 oktober bij Caiway.


Primeur HD-kanalen Viacom
UPC is op dit moment de enige tv-aanbieder in Nederland die de Viacom tv-zenders MTV NL HD en Nickelodeon/Kindernet HD doorgeeft. UPC wilde ook Comedy Central HD vanaf vandaag gaan doorgeven. Technische problemen zorgen er echter voor dat de komst van dit HD-kanaal enige tijd is uitgesteld. Door de komst van de twee nieuwe Viacom HD-kanalen is het MTV Live HD wel uit het zenderaanbod van UPC verdwenen. De kans is groot dat dit op latere termijn ook bij andere tv-aanbieders in Nederland het geval is.


Shorts TV gelanceerd
Daarnaast beleefde het nieuwe tv-kanaal Shorts TV bij UPC de lancering op de Europese markt. De tv-zenders is in zowel in SD- als HD-kwaliteit bij UPC gestart. Short TV is vanaf vandaag ook in België beschikbaar. Shorts is een wereldwijd unieke zender die zich volledig richt op het aanbieden van korte films. De zender heeft dan ook een uitgebreid aanbod aan korte films. Shorts programmeert haar programma’s in een half uur tot een uur durende thematische blokken zoals komedies, musicals, documentaires, thrillers, drama en animatie.


SD-kanalen
Het Nederlands muziekkanaal LiteTV maakt samen met Comedy Central Extra als nieuwe tv-zenders ook onderdeel van het aanvullende Royaal-zenderpakket van UPC uit. Comedy Central Extra was in maart als etalagekanaal al bij UPC te bekijken. OUTTV maakt vanaf vandaag als 24-uur zender ook onderdeel van het Royaal-zenderpakket uit.


Digitale radio
Ook zijn er vijftien nieuwe radiokanalen digitaal bij UPC te beluisteren. Het gaat om de publieke radiokanalen van de Vlaamse publieke omroep VRT en de Britse publieke omroep BBC. Ook de nog ontbrekende radiokanalen van Nederlandse regionale omroepen zijn nu digitaal bij UPC beschikbaar.