Google TV komt in augustus naar Nederland

Televisiefabrikant Sony brengt de internettelevisiedienst Google TV in augustus naar Nederland. De Japanse elektronicafabrikant gaat in de zomer twee producten op de Nederlandse markt brengen die Google TV ondersteunen.

Sony heeft de komst van Google TV aan de internetsite Nu.nl bevestigd. Google TV komt nog niet in nieuwe tv-modellen van Sony te zitten. De eerste twee Sony-apparaten in Nederland die Google TV ondersteunen zijn de netwerkmediaspeler NSZ-GS7 en de Blu-rayspeler NSZ-GP9. De prijs van beide apparaten ligt tussen de tweehonderd en driehonderd euro.
Google TV al in andere landen
Sony werkt samen met andere fabrikanten met Google op het gebied van Google TV samen. In diverse landen waaronder Amerika is Google TV al enige tijd beschikbaar. De internettelevisiedienst is in de landen waar het gelanceerd is overigens nog geen groot succes.

Apple TV
Google TV kan het best met Apple TV van computerfabrikant Apple vergeleken worden. Via beide internettelevisieplatformen kan men op dit moment hoofdzakelijk online tegen betaling naar films kijken. Het aanbod van films is in de laatste maanden wel groter geworden. De kans op succes is hierdoor gestegen. Ook beroeren Google en Apple zich op dit moment op de markt van uitzendrechten van sportcompetities en evenementen. Apple TV is sinds eind vorig jaar al in Nederland beschikbaar.

Content Google TV
Google kan op dit moment nog niets zeggen over het aanbod van Google TV in Nederland. Een woordvoerder heeft aan Nu.nl alleen bevestigd dat de lancering van het platform in Nederland gaat plaatsvinden. Als de daadwerkelijke lancering nadert wil Google pas meer informatie over het in Nederland beschikbare content geven. De fabrikanten Samsung en LG hebben ook aangekondigd om in Nederland apparaten op de markt te brengen die Google TV ondersteunen. Of deze in augustus al in winkels verkrijgbaar is, is op dit moment nog niet bekend.