Documentaire Watergateschandaal op Discovery Channel

Robert Redford gaat voor Discovery Channel een documentaire maken over het Watergateschandaal. "De tijd was rijp om deze geschiedenis nogmaals te bekijken", zegt de 75-jarige filmmaker in de Amerikaanse krant New York Post. Redford is de producent en de verteller in de film.

Het Watergateschandaal is geen onbekend terrein voor Redford. Hij speelde in 1976 al journalist Bob Woodward in All the President's Men.


In die film doen Woodward en collega Carl Bernstein, gespeeld door Dustin Hoffman, onderzoek naar het zogeheten Watergateschandaal waardoor president Nixon in 1974 moest aftreden. De film won vier Oscars, waaronder voor beste scenario.


All the President's Men Revisited, zoals de documentaire heet, gaat over de invloed van het schandaal op de Amerikaanse samenleving, met name de politiek en de onderzoeksjournalistiek. 'Watergate' staat bekend als een kantelpunt waarbij de Amerikaanse bevolking het vertrouwen in de vaderlandse politiek verloor.


Redford zei vorige week tegen de BBC dat hij vindt dat documentaires de nieuwe manier van onderzoeksjournalistiek zijn. Wat hem betreft bevinden kranten zich tegenwoordig in een neerwaartse spiraal en zijn documentaires 'een betere vorm van waarheid'. All the President's Men Revisited moet in 2013 verschijnen op Discovery Channel. [Radio.NL/Novum]