Twintig hackers willen Microsoft beter beveiligen

Twintig hackers en ontwikkelaars hebben gereageerd op de wedstrijd van Microsoft om een innovatieve technologie op beveiligingsgebied te ontwikkelen. Zij strijden om de hoofdprijs van 200.000 dollar.

De softwaregigant heeft de BlueHat Prize vorig jaar augustus uitgeschreven en hing er een prijskaartje van 200.000 dollar aan vast. De bedoeling is om nieuwe ideeŽn te vinden om computers actief en real-time te beschermen door middel van een brede verdedigingslaag.

Microsoft wil voorkomen dat aanvallers gebruik maken van bugs in hun software die het mogelijk maken via exploits de computer over te nemen. De huidige technologie is volgens het softwarebedrijf nog niet alomvattend genoeg.

8 Minuten te laat
In de afgelopen maanden hebben twintig geÔnteresseerden een gekwalificeerd idee aangedragen. Tot 1 april konden ideeŽn worden ingediend. Opmerkelijk genoeg liet Microsoft ťťn voorstel afvallen omdat deze 8 minuten te laat werd ingediend.

De komende tijd worden de twintig inzendingen uitgebreid getest. Vervolgens zullen de winnaars in juli van dit jaar bekend gemaakt worden tijdens het Black Hat USA 2012. De winnaar ontvangt 200.000 dollar, de nummer twee 50.000 dollar. De derde prijs is een MSDN Universal abonnement ter waarde van 10.000 dollar.