Nieuwe firmware satellietontvanger CanalDigitaal


Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group S.A heeft voor haar HD-satellietontvanger M7 SAT801 nieuwe firmware uitgebracht. Deze HD-satellietontvangers worden gebruikt bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen.

De nieuwe firmware wordt automatisch in de HD-satellietontvanger geladen wanneer deze op de stand-by wordt gezet. Tijdens het installeren van de nieuwe firmware kan men ongeveer een half uur geen gebruik van de ontvanger maken. De nieuwe firmware heeft versienummer 1.09C en wordt via de satelliet in de ontvanger geladen.

Nederlands tv-kanaal
Om het automatisch inladen van de firmware mogelijk te maken, dient men enige tijd naar één van de Nederlandse tv-kanalen te kijken. Via deze tv-kanalen wordt namelijk de firmware in de M7 SAT801 HD-satellietontvanger ingeladen. Het downloaden van de firmware van de satelliet duurt ongeveer 5 minuten.


Verbeterde opname- en timerfunctie
In de nieuwe firmware zijn naast een aantal kleinere zaken vooral verbeteringen in opname- en timerfuncties doorgevoerd. Zo is de herhaalde timerfunctie verbeterd, is er een verbeterde timerfunctie bij ongecodeerd uitgezonden tv-kanalen en start een opgenomen tv-programma vanaf het punt waar men de laatste keer gestopt is met kijken.


Blijvende firmwareverbetering
M7 Group S.A stelt dat men in de toekomst blijft doorgaan met de verbetering van de functionaliteit van door het bedrijf op de markt gebrachte HD-satellietontvangers. Onlangs bracht M7 Group S.A haar tweede HD-satellietontvanger onder eigen merknaam op de markt. De M7 DSR8141 is een HD-satellietontvanger met twee satelliettuners en een ingebouwde harde schijf. De M7 SAT801 beschikt over één satelliettuner en hierbij kan men extern via USB een harde schijf aansluiten. Eerder bracht M7 Group S.A ook HD-satellietontvangers van Pace onder de merknaam Philips op de markt.