Marathonuitzending Studio Sport op Radio en tv

NOS Sport wacht zondag 15 april een marathonuitzending van bijna acht uur met onder meer een rechtstreeks verslag van twee sportevenementen, een Marathon van Rotterdam én de Amstel Gold Race. Vanaf 10.20 uur is eerst de 42,195 kilometer in en om de Maasstad van start tot finish te volgen op radio en tv.

Na het voetbaloverzicht, richt de NOS rond 14.00 uur de camera’s vervolgens op de enige wielerklassieker van Nederlandse bodem, de Amstel Gold Race. Het verslag van beide wedstrijden is live te volgen via Nederland 1 en de muziek- en nieuwszender Radio 1.


Daarna schakelt de NOS over naar de Swim Cup in Eindhoven, het laatste kwalificatiemoment voor de Nederlandse zwemmers voor de Olympische Spelen van Londen. Ook dit evenement is rechtstreeks te volgen.


Na de acht uur durende marathonuitzending, maken de reguliere uitzendingen van NOS Studio Sport (18.10 uur), NOS Studio Sport Eredivisie (19.00 uur) en NOS Studio Voetbal (22.10 uur) de dag bij de NOS compleet.


In Rotterdam is de presentatie in handen van Jeroen Stomphorst, het commentaar bij de marathonbeelden op Nederland 1 wordt verzorgd door Léon Haan en Stefan Verheij vanaf de motor. Vanaf 11.00 uur houdt NOS Langs de Lijn-commentator Andy Houtkamp de luisteraars van Radio 1 met live-flitsen op de hoogte.


Het commentaar bij de beelden van de Amstel Gold Race komt van Mart Smeets, Maarten Ducrot en Michael Boogerd. Gio Lippens is commentator voor NOS Langs de Lijn. Joris van den Berg en Sebastiaan Timmerman rijden mee in de koers en doen vanaf de motor verslag voor respectievelijk televisie en radio.


Bij de Swim Cup verzorgt Jeroen Grueter het verslag voor de televisie, terwijl Bob van der Tak de luisteraars van NOS Langs de Lijn op de hoogte houdt van de ontwikkelingen in Eindhoven. [Radio.NL]