UPC wijzigt ook deel van de EPG

Naar aanleiding van de zenderuitbreiding bij UPC deze week hebben in de EPG zendervolgorde een aantal verschuivingen plaats gevonden. Dit betreft onder meer Out TV, de BBC HD kanalen en het radiopakket.

UPC voegde begin deze week een flink aantal zenders, zowel SD, HD als radioprogramma's, toe aan de digitale pakketten. Hierdoor moeten gebruikers sommige zenders opnieuw terug zien te vinden. Een eigen volgorde instellen is bij UPC niet mogelijk maar men kan wel favorieten instellen.

BBC HD en BBC1HD verplaatst
Onder meer de BBC kanalen die UPC in HD-kwaliteit doorgeeft in het HD-pakket, zijn nu te vinden op kanaal 86 en kanaal 87. Dit komt omdat op de oude posities nu Shorts HD en 24Kitchen HD worden doorgegeven. Opmerkelijk is wel dat UPC BBC One HD achter BBC HD heeft geplaatst; BBC HD wordt op termijn namelijk BBC Two HD.

Out TV naar kanaal 218
De zender Out TV, een lifestyle zender voor een gay minded publiek en ieder ander die de programma's leuk vindt, is als 24 uurskanaal in het royaalpakket opgenomen. Deze is nog achter in de zenderlijst te vinden, maar krijgt ook een nieuw kanaal op nummer 118. Meer nieuws rondom de vernieuwing van Out TV brengt Totaal TV komend weekeinde.

Wijzigingen in radioaanbod
UPC breidde ook het radiopakket uit met Vlaamse, Britse en regionale zenders. De nummering is licht gewijzigd, maar dat komt vooral doordat het Perzische station Radio Zamaneh, na een aantal jaren is verdwenen. Volgens de leiding van het radiostation tegenover Totaal TV was de doorgifte een test. Een andere wijziging is dat Efteling Radio nu voor alle digitale luisteraars toegankelijk is in plaats van voorheen alleen voor wie het kinderzenderpakket afnam. In tegenstelling tot bij TV wordt voor de reguliere radiozenders nergens programma informatie uitgezonden, zoals die bijvoorbeeld via satelliet of FM (RDS) vaak wel te vinden is.