SBS 6 met nieuwe zaterdag van Hollandse bodem

SBS 6 maakt zich er op zaterdag nu nog makkelijk vanaf door films in te plannen tegenover Paul de Leeuw op Nederland 1 en Linda de Mol op RTL 4, maar op 14 april – als Ik Hou Van Holland wordt ingeruild voor De Jongens tegen de Meisjes – komt daar een einde aan. De tv-zender komt dan met amusement van eigen bodem. Dat heeft ze donderdag laten weten. Belangrijk onderdeel van de nieuwe SBS 6-zaterdag is Wat Schat Je, afkomstig van RTL 4. De tv-show beslaat anderhalf uur.

In Wat Schat Je, dat bij RTL 4 werd gepresenteerd door Martijn Krabbé, schotelt Jeroen van der Boom het publiek in de studio en thuis allerlei inschattingsvragen voor: van verrassende feitjes tot groot spektakel en bizarre experimenten. Een wekelijkse rubriek wordt verzorgd door Jochem van Gelder.

Als Wat Schat Je is afgelopen, om 21.25 uur, begint het nieuwe programma Bonkers, een komische serie waarin moppen zijn verfilmd tot een reeks korte, grappige sketches. Het derde seizoen van het succesvolle Fans! volgt om 21.55 uur.