The Passion televisiehit met 1,7 miljoen kijkersDe grootse tv-show The Passion trok donderdagavond 1,705 miljoen kijkers naar Nederland 1, nagenoeg een kwart van alle tv-kijkers op dat moment. De live-uitzending was het meest bekeken programma van de avond. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het kijkcijfer liep tijdens de uitzending steeds verder op tot ruim 2 miljoen kijkers tijdens de slotscène, waarin Danny de Munk vanaf de top van de Erasmusbrug ‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato zong.

Het live-evenement trok naar schatting 20.000 mensen naar het Willemsplein in Rotterdam. Ruim 1.000 mensen liepen mee met de processie, die een groot verlicht kruis door de stad droeg, vanaf de Koopgoot, via Plein 1940 naar het Willemsplein.

EO-directeur Arjan Lock: “Ik vind het echt ontroerend mooi dat we midden in de stad Rotterdam zo kernachtig het allermooiste verhaal van de wereld konden vertellen. Een verhaal van lijden, maar vooral van hoop en het perspectief op een nieuw leven.”

Het op een na meest bekeken programma op primetime was de wedstrijd Valencia – AZ met 1,3 miljoen kijkers op RTL 7. Op zusterzender RTL 5 dook Echte Meisjes Op Zoek Naar Zichzelf onder het half miljoen: daar keken 469.000 mensen naar.