Microsoft Office voor Symbian

Microsoft komt met een Office-app voor het uitstervende Symbian-platform.

De ontwikkeling van een Office-app voor Symbian is merkwaardig. Nokia had nou juist net het Symbian-platform verkocht aan Accenture om zich volledig te kunnen richten op Windows Phone. 3000 Symbian-ontwikkelaars verlieten vorige zomer Nokia om voor Accenture te gaan werken.

Ondanks de positieve berichten over de verkopen van de Nokia Lumia 900, is Windows Phone nog een kleine speler in de markt die gedomineerd wordt door Android en iOS. Symbian was heel groot maar omdat de vraag naar goedkope smartphones dalende is, heeft Nokia zich uit die markt teruggetrokken.

De Nokia Belle bevat nog wel symbian en wordt ook nog voorzien van updates en ook de recent aangekondigde cameratelefoon: Nokia 808 PureView draait nog op Symbian, maar verder brengt Nokia geen apparaten meer uit die op Symbian draaien. De stap om toch Microsoft Office uit te brengen voor een stervend platform is daarom opmerkelijk te noemen.

Eigenaren van een Nokia 701, Nokia 700, Nokia 603, Nokia E7, Nokia X7, Nokia C7, Nokia Oro, en Nokia C6-01 kunnen de app binnenhalen met de Nokia Software Update tool. Binnen enkele weken zou de app ook in de Nokia Store beschikbaar komen.

[Via: The Register]