Microsoft telt af tot einde Windows XP

Microsoft is deze week een campagne gestart dat aftelt tot het einde van XP over twee jaar. Op 8 april 2014 stopt de ondersteuning en zal XP de langstlopende Windows-versie ooit zijn.

Naast de ondersteuning van Windows XP zal ook die van Office 2003 worden gestaakt op die datum, zo staat de lezen op een blogpost. Vista en Office 2007 zullen deze week al geen algemene ondersteuning meer krijgen. Dat betekent geen Service packs meer en ook geen nieuwe Internet Explorer versies, slechts de beveiligingsupdates worden nog uitgerold.Windows XP nieuwe recordhouder

Voor XP en Office 2003 is het op 8 april 2014 helemaal over. Er zullen dan zelfs geen beveiligingsupdates meer verschijnen. In oktober 2001 verscheen Windows XP voor het eerst dus na een kleine 13 jaar mag het ook wel met pensioen natuurlijk. Office 2003 verscheen in oktober van, hoe kan het ook anders, 2003. Microsoft zal tegen die tijd het besturingssysteem 2,5 jaar langer hebben ondersteund dan de meeste andere Windows-versies. Windows NT was de vorige recordhouder, die werd 11 jaar en 5 maanden ondersteund, een jaar korter dus dan XP.XP stervende maar niet dood

XP is al marktaandeel aan het verliezen en al zou dit zich in dezelfde vaart doorzetten dan voorspelt Net Applications dat het marktaandeel 17,4% zal zijn op het moment dat de stekker uit XP gaat. Toch zegt 16,5% van de bedrijven nog voor een deel met XP te zullen werken wanneer de ondersteuning is gestaakt. Op Microsofts website staat te lezen dat bedrijven die nu nog moeten migreren al laat zijn. Aangezien een migratie in bedrijven soms wel 18 tot 32 maanden kan duren volgens Microsoft, wordt bedrijven aangeraden om nu al over te stappen op Windows 7 en niet te wachten op Windows 8.

Welke versie van Windows, of welk ander besturingssysteem gebruik jij? Laat het ons weten in onze poll op de Computer Idee homepage.

[Via: Infoworld]