Symbian krijgt alsnog Office Mobile

Microsoft komt alsnog met een volledige mobiele versie van Office voor Nokia-smartphones met Symbian. Niet alle toestellen krijgen de kantoorsoftware.

Nokia heeft de Office-app aangekondigd voor deze mobiele telefoons: C7, E7, X7, C6-01, 700, 701, 603 en de Oro. Al deze modellen draaien Nokia's eigen besturingssysteem Symbian, wat nog altijd het meestgebruikte mobiele platform ter wereld is.

Binnen een aantal weken verschijnt de kantoorsoftware op meer Symbian-toestellen, laat het bedrijf weten. Dat zijn dan de N8, E6, 500 en de gloednieuwe camerafoon PureView 808 die binnenkort te koop is. De applicatie is via een software-update te downloaden op de in aanmerking komende toestellen. Wat de Office-app zal gaan kosten, is nog niet bekend.

Innige samenwerking
Drie jaar geleden besloten de twee bedrijven al om Office standaard op smartphones te gaan leveren. Toen werd echter vooral de nadruk gelegd op Windows Mobile, de voorloper van het huidige Windows Phone. Het was daarbij nog niet duidelijk of Office ook naar Symbian zou komen.

Het is opmerkelijk dat de applicatie nu alsnog op de Symbian-telefoons van Nokia verschijnt. Nokia zet immers sinds vorig jaar volledig in op op Windows Phone en heeft zijn Symbian-platform overgedragen aan Accenture.