Racoon grote winnaar 3FM Awards

Racoon is donderdagavond volgens 3FM de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de 3FM Awards. De band won in de categorieŽn beste artiest pop, beste single voor No Mercy en beste album voor Liverpool Rain. Go Back to the Zoo won twee 3FM Awards. De band kreeg in de categorieŽn beste band en beste artiest rock de meeste stemmen.

Waylon werd uitgeroepen tot beste zanger en Ilse DeLange tot beste zangeres van het publiek, zo meldt 3FM. De Jeugd van Tegenwoordig was de beste act in de categorie hiphop. Armin van Buuren en De Staat waren dat in de categorieŽn dance en alternative. Gers Pardoel werd verkozen tot beste nieuwkomer en Kane tot beste live act.


De 3FM Awards werden in Amsterdamse Gashouder voor de achtste keer uitgereikt door de radiozender. In aanloop naar de 3FM Awards werden al de 3FM Serious Talent Award, voor de artiest die zijn talent het beste heeft gebruikt, en de 3FM Schaal van Rigter, voor de meest gedraaide Nederlandse plaat op de radiozender, uitgereikt. Die prijzen gingen naar respectievelijk Gers Pardoel en Miss Montreal voor haar single Wish I Could.


De winnaars van de 3FM Awards 2012
Beste artiest pop: Racoon
Beste artiest rock: Go Back To The Zoo
Beste artiest dance: Armin van Buuren
Beste artiest hiphop: De jeugd van tegenwoordig
Beste artiest alternative: De Staat
Beste zanger: Waylon
Beste zangeres: Ilse Delange
Beste band: Go Back To The Zoo
Beste single: Racoon Ė No mercy
Beste album: Racoon Ė Liverpool rain
Beste live act: Kane
Beste nieuwkomer: Gers Pardoel
3FM Serious Talent Award: Gers Pardoel
Schaal van Rigter (meest gedraaide NL single) Miss Montreal Ė Wish i could.


De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse artiesten, gekozen door 3FM en de luisteraars van het publieke station. De uitreiking van de Awards is voor 3FM het hoogtepunt van de 'Week van de 3FM Awards'.


Op vrijdag 13 april blikt 3FM terug op de 3FM Awards met veel muziek van de winnaars. Zaterdag 14 april wordt de herhaling van de 3FM Awards op Nederland 3 uitgezonden om 23.20 uur. [Radio.NL/Novum]