Presentatiewedstrijd bij NOS Jeugdjournaal

Op 31 mei 2012 is tijdens de Jeugdjournaaldag de jury beoordelen wie de winnaar is die op 2 juni het NOS Jeugdjournaal mag presenteren. In de jury zitten dit jaar voormalig jeugdjournaal-presentator Marga van Praag maar ook Milouska Meulens, één van de huidige presentatoren van het Jeugdjournaal en Heleen Lok, de nu 11-jarige winnares van afgelopen jaar.

Op 31 mei is de tweede editie van de Jeugdjournaaldag, een gezamenlijk initiatief van het NOS Jeugdjournaal en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.


Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs kunnen zich voor de presentatiewedstrijd aanmelden door een filmpje in te sturen. Inmiddels zijn al bijna 100 inzendingen binnen.


Screentest
Uit alle inzendingen kiest de redactie van het Jeugdjournaal de twintig beste presentatietalenten. Zij komen, met hun klas, op donderdag 31 mei naar Beeld en Geluid in Hilversum. Op die dag doen zij een screentest in de studio van het NOS Jeugdjournaal op het Mediapark in Hilversum. Via een beeldverbinding kijken de klasgenoten in Beeld en Geluid mee. Daarnaast zijn er op die dag voor alle uitgenodigde kinderen, zo’n 550-600 in totaal, tal van andere ‘Jeugdjournaalactiviteiten’.


Na afloop van de dag gaat de jury in beraad over de screentests. Op vrijdag 1 juni wordt de winnaar bekendgemaakt. De volgende dag, op zaterdag 2 juni, presenteert de winnaar het NOS Jeugdjournaal, samen met één van de vaste presentatoren. [Radio.NL]