Microsoft verbetert Outlook voor Mac OS X

Enkele significante verbeteringen aan Outlook moeten Microsofts mailclient op Mac OS X wat gebruiksvriendelijker maken. SP2 voor Office 2011 brengt fixes.

Microsoft verbetert onder meer de synchronisatie tussen Outlook en zijn mailserver Exchange. Daardoor draait de mailapplicatie van Office 2011 in het algemeen wat sneller. Verder geeft Outlook de inhoud van mailberichten vlotter weer en gebeurt het versturen van berichten sneller.
Basale functies

De verbeteringen van deze basale functies staan vermeld in de blogaankondiging van service pack 2 (SP2) voor de Mac-uitvoering van Office. Microsoft meldt in dat bericht dat het hierbij opnieuw zijn oor te luister heeft gelegd bij zakelijke gebruikers van zijn kantoorsoftware.

Na de eerste aankondiging van Outlook voor Mac OS X heeft het zo'n anderhalf jaar geduurd voordat het daadwerkelijk is uitgebracht. In oktober 2010 is Office voor de Mac 2011 uitgekomen met daarin Outlook als vervanger voor mailprogramma Entourage dat ooit speciaal voor OS X is ontwikkeld.