Buch in de Bajes goed voor 850.000 kijkers

Het tv-programma Buch in de Bajes, waarin Menno Buch meekijkt achter de schermen bij de gevangenis in Almere, is zondagavond met 850.000 kijkers van start gegaan op RTL 4. De realityshow was het elfde meest bekeken programma van de avond. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Buch in de Bajes scoorde ruim 27 procent onder het avondgemiddelde van RTL 4. Dat gemiddelde werd vooral hoog gehouden door Miljoenenjacht, dat 1,7 miljoen kijkers noteerde.

De programmaserie van Menno Buch had vooral last van de zware concurrentie van het Achtuurjournaal, dat op zondagavond traditiegetrouw haar meest bekeken uitzending van de week heeft, omdat zij dan na Studio Sport Eredivisie te zien is. Het Journaal was met 2,7 miljoen kijkers het meest bekeken programma van de avond.

De kijkcijfer top drie wordt compleet gemaakt door Studio Sport Eredivisie (2,5 miljoen kijkers) en De ReŁnie (2,1 miljoen). Miljoenenjacht is terug te vinden op plek vier en de TROS TV Show op plek vijf (1,5 miljoen).

SBS 6 trok op primetime vooral veel kijkers met een herhaling van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever (805.000 kijkers). Eigenlijk zou een uitzending over een huurmoordenaar te zien zijn, maar die werd door de rechter verboden.