'Google Drive volgende week live'

Google Drive zal volgende week beschikbaar komen, waarschijnlijk zal de cloud-dienst van Google op dinsdag of woensdag live gaan. Het gerucht komt van The Next Web en is niet officieel door Google bevestigd.

The Next Web baseert de informatie op een partner van Google. Met Google Drive kunnen gebruikers hun foto’s, documenten en video’s uploaden waardoor ze meteen te delen zijn met anderen. De Wallstreet Journal meldde in februari dat de Google cloud-dienst de komende weken/maanden uit zou komen. Een lancering volgende week is daardoor dus aannemelijk.

Volgens die informatie die The Next Web in handen heeft, zou Google 5GB gratis opslag bieden (net als eerdere geruchten), dit in tegenstelling tot de 2GB van bijvoorbeeld concurrent Dropbox. Voor wie dit niet genoeg is, kan er ruimte worden bijgekocht.Voor Mac en Windows

Google Drive zou zowel op Mac als Windows kunnen draaien op de desktop. Welke versies van de besturingssystemen worden ondersteund, is nog niet bekend. Techcrunch zou de app al hebben draaien onder OS X maar kan er nog niets mee omdat Google het nog via de servers moet activeren.Voor welke mobiele besturingssystemen de app beschikbaar komt is nog niet bekend maar het natuurlijk veilig te stellen dat Android in ieder geval zal worden ondersteund.