The Voice megahit in AustraliŽ

De talentenjacht The Voice van John de Mol is ook in AustraliŽ een grote hit. Na 2,2 miljoen kijkers voor de premiŤre op zondag, keken er maandag al 2,5 miljoen mensen. Dat blijkt uit cijfers van OzTam, dat het kijkerspubliek in de vijf grote steden meet. De krant The Sydney Morning Herald spreekt van een Ďbuitengewoneí score, terwijl het grote tv-weblog TV Tonight het heeft over Ďniet gewoon een hit, maar een megahití. De kijkcijferstijging is Ďextreem positiefí, aldus de krant.

The Voice van tv-zender Nine is het meest bekeken nieuwe programma van het jaar in AustraliŽ. Het is een verrassing, aangezien de show op een avond met zeer sterke concurrentie van start ging.

Tv-zender Seven bracht op zondag Dancing with the Stars (1,1 miljoen) en op tv-zender Ten was The Biggest Loser (739.000) te zien. Beide programmaís leverden kijkers in.

Op maandag was de kijkcijferstrijd interessanter. Toen begon concurrent Seven met Australiaís Got Talent, maar daar keken op hetzelfde moment slechts 1,2 miljoen mensen naar.

Voor Nine is The Voice de hit waar zij lange tijd naar op zoek was. Het station was ooit de grootste zender van het land, maar de laatste jaren is Seven haar de baas. The Voice is de meest bekeken start van een talentenjacht ooit in AustraliŽ.

Onder de coaches in The Voice Australia bevinden zich onder meer de internationaal bekende sterren Delta Goodrem en Seal.

Op nationaal niveau keken er meer dan drie miljoen mensen naar The Voice. In AustraliŽ vindt men vooral de cijfers in de vijf grote steden interessant.