Results 1 to 4 of 4

Thread: Tvheadend два спътника

  1. #1
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Tvheadend два спътника

    Колеги имам следният проблем. Искам да настроя 39Е и 23,5Е проблема, е че антената ми е с мотор и нямам дисек. Двата спътника имат повтарящи се канали и последният сканиран презаписва предишния - нямам повтарящи се канали от единият сателит и другият (използвам само един NIT). Използвам openelec и гледам на xbmc.

  2. #2

    Re: Tvheadend два спътника

    tvheadend няма потдръжка за мотор. за съжаление ще ти се наложи да превключиш на vdr. но част от каналите на 39Е няма да светят (всички 4AEE). vdr-sc плъгина иска rework. vdr-dvbapi не работи коректно под openelec. но дори и да работеше - почти 100% съм сигурен че тези канали няма да греят :)

  3. #3
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Tvheadend два спътника

    vdr-dvbapi защо да не се получи 4АЕЕ ? Мапването нали се прави в оскама с 4AEE:5581, 5581. За tvheadend въпроса ми е как да направя всеедно отделни channel.conf за всеки спътник по отделно. Понеже сега сканирвам единия след това другият и втория ми презаписват повтарящите се канали от първия. По този начин мога само да гледам единствено каналите от първият които ги няма на вторият. За VDR там е ясно имам малко проблеми с sc и xvdr плъгина и докато ги оправя използвам Tvheadend.

  4. #4

    Re: Tvheadend два спътника

    vdr-sc и vdr-dvbapi имат ca descr parse проблем. за това не работи 4АЕЕ. въобще съм се отказал да ровя из кода и да го търся къде и защо. tvheadend също имаше но там codebase-а е много човешки и фикса се оказа елементарен. не знам защо имаш проблем със vdr/ 5581. опитай да ресетнеш setup.conf (странно да, но на мен ми е помагало това).

    относно въпроса ти за tvheadend. не можеш да го правиш това ако двата спътника не са на различни disecq портове :( за съжаление това е положнието.

Similar Threads

  1. dreambox 500s -как да се направи сървър
    By fashista in forum Линукс базирани
    Replies: 13
    Last Post: 16-03-2012, 09:32:53
  2. Replies: 12
    Last Post: 06-02-2012, 09:07:52
  3. Replies: 20
    Last Post: 21-12-2011, 00:04:49
  4. Replies: 0
    Last Post: 24-11-2011, 17:30:47
  5. Replies: 0
    Last Post: 30-08-2011, 16:22:03

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •