SBS 6 geeft Shownieuws eigen hoofdredacteurHet tv-programma Shownieuws van SBS 6 krijgt een eigen hoofdredacteur: Leon de Ruyter. Hij volgt Marc van der Ree op, die hoofdredacteur van Hart van Nederland blijft. Dat heeft de tv-zender laten weten. Net als Hart van Nederland gaat ook Shownieuws ingrijpend vernieuwen en daar hoort een eigen programmabaas bij. “De komst van De Ruyter betekent dat Shownieuws nog nadrukkelijker een eigen aanpak en gezicht krijgt“, legt een woordvoerder van de zender uit.

De Ruyter heeft veel zin in zijn nieuwe functie. “Shownieuws is in de loop der jaren voor heel veel kijkers een hele belangrijke, dagelijkse bron geworden voor het laatste entertainmentnieuws uit binnen- en buitenland. De vroege en late editie zijn belangrijke pijlers in de programmering van SBS 6.”

“Niet alleen de entertainmentwereld, maar ook de wensen en behoeftes van de kijker zijn veranderd en dus is het een logische stap dat Shownieuws hier meer op gaat inspringen. Ik stort mij de komende tijd met veel plezier op dit vernieuwingstraject. Het is mijn taak om de kijkers op een positieve manier te verrassen.”

De tv-maker heeft zijn sporen in televisieland ruimschoots verdiend als eindredacteur van succesvolle programma’s als RTL Boulevard, X-Factor, Nick tegen Simon en Idols.

Shownieuws zal na de zomer in de vernieuwde opzet te zien zijn.