ICANN heeft domeinlek nog altijd niet hersteld

Internetbeheerder ICANN heeft zijn blunder van vorige week nog steeds niet hersteld. Ondanks gedane beloftes blijft het lekke inschrijfsysteem voor nieuwe domeinextensies langer offline.

Nadat afgelopen vrijdag duidelijk werd dat het systeem van ICANN zelf accountgegevens lekte, haalde het bedrijf het volledige inschrijfsysteem voor nieuwe algemene topveldomeinen (gTLD's) offline. De deadline voor registratie van de nieuwe omstreden domeinextensies werd met een week uitgesteld van 12 naar 20 april. Dat zorgde voor verontwaardiging in de hostingwereld aangezien de domeinregistratie bij verschillende hostingbedrijven hierdoor ook offline ging.

Niet voor zaterdag
Nu blijkt dat die datum ook niet gehaald gaat worden. ICANN zegt nog altijd op zoek te zijn naar een effectieve oplossing. Het wil exact weten hoe het datalek is ontstaan en welke aanvragers het risico hebben gelopen dat hun bestands- en accountsnamen zijn ingezien. ICANN-cto Akram Atallah laat in een verklaring weten dat ICANN niet voor zaterdag met een update komt over de ontstane situatie.