Presentatrices Hart van Nederland op straat
Cilly Dartell, Milika Peterzon en Maureen du Toit zijn na de zomer niet langer te zien in Hart van Nederland. Het programma gaat van duopresentatie naar solopresentatie en daarom is er geen ruimte meer voor het trio. Dat heeft SBS 6 laten weten. De presentatrices die wel aan het programma verbonden blijven zijn Evelien de Bruijn, Gallyon van Vessem, Marlayne Sauhupala en Selma van Dijk. Zij worden versterkt door de van RTL afkomstige aanwinst Sandra Schuurhof.

Peterzon en Van Vessem zijn presentatrices vanaf het eerste uur bij Hart; samen presenteerden zij in 1995 de eerste aflevering. Dartell is sinds 1996 te zien en Du Toit sinds 2001. De andere collega’s die wel mogen blijven begonnen allemaal later dan hen.

SBS-baas Georgette Schlick is het drietal dat op straat wordt gezet dankbaar. “Cilly Dartell, Milika Peterzon en Maureen du Toit zijn mede bepalend geweest voor het succes van Hart van Nederland. We zijn hen dan ook zeer dankbaar voor wat ze hebben betekend en nog steeds betekenen voor het programma en SBS 6.”

Het is een hele moeilijke beslissing geweest, vervolgt ze. “Maar het is het gevolg van onze keuze om na de zomer met een veranderde opzet van Hart van Nederland te komen. Één van de aanpassingen zal zijn dat we met één presentator achter de desk gaan werken. Dat heeft logischerwijs gevolgen voor de samenstelling van het huidige presentatieteam.”

Hart van Nederland is het vlaggenschip van SBS 6. “Om dat te kunnen blijven, zullen we de veranderende behoefte van onze huidige kijker moeten volgen, en ook nieuwe kijkers moeten gaan aanspreken.”

Na de zomer is Hart van Nederland te zien in vernieuwde opzet.