SBS Belgium investeert in VIJFtv

De zenders van SBS-Belgium kijken terug op een succesvol eerste kwartaal. De resultaten waren zowel voor VIJFtv als VT4 veel beter dan dezelfde periode een jaar terug. Er wordt dit jaar veel geÔnvesteerd in de zenders.

VIJFtv groeit sinds de start van 2012 maand na maand: in het eerste kwartaal deed de vrouwenzender het maar liefst 27 procent beter dan in de eerste drie maanden van 2011. VT4 groeide met 6 procent in de commerciŽle doelgroep 18-54 in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar. Toch staan er behoorlijke investeringen op touw want de toekomstplannen voor de zenders van SBS Belgium zijn niet gericht op een maand of drie, maar kaderen binnen een langetermijnstrategie.


VT4 aantrekkelijkste commerciŽle zender
Thierry Tacheny, CEO van SBS Belgium, licht de commerciŽle ambities van zijn zenders toe: "We bieden met VT4 en VIJFtv de aantrekkelijkste Vlaamse commerciŽle televisie aan: we brengen de meest inspirerende en interessantste inhoud op het scherm. Maar dat kan enkel als die inhoud hand in hand gaat met creatieve reclamevormen, die op dit moment in volle ontwikkeling zijn. Zo tonen we onze adverteerders dat we met het nieuwe VT4 en met VIJFtv de voor hen zo belangrijke en waardevolle doelgroepen bereiken."


Forse investering in VIJFtv
Naast veel plannen voor VT4, met mogelijk onder meer een Vlaamse versie van De Wereld Draait Door, zal ook in VIJFtv flink geÔnvesteerd worden. Het budget voor lokale producties voor de zender stijgt na de zomer met 85 procent in vergelijking met het najaar van 2011. Er komt ook een nieuw en dagelijks Vlaams lifestyle- en interieurprogramma op deze zender die zich voornamelijk op een vrouwelijke doelgroep richt.