Nederlands elftal terug van Veronica naar SBS 6

De wedstrijden van het Nederlands elftal verhuizen na bijna een jaar terug van mannenzender Veronica naar familiezender SBS 6. Vanaf mei is Oranje weer te zien op het vlaggenschip van de SBS-groep. Dat heeft de tv-zender donderdag bevestigd. Op 22 mei wordt afgetrapt met het oefenduel Nederland – Bayern München, gevolgd door de wedstrijd tegen Bulgarije op 26 mei. “Het Oranjegevoel, het ‘wij-gevoel’, past helemaal bij SBS 6“, zo vertelt een woordvoerster.

Het overige voetbal blijft bij Veronica, benadrukt de zegsvrouw. “Daar komen voetballiefhebbers het hele jaar door aan hun trekken met de Johan Cruijff-schaal en de KNVB-beker.”

SBS 6 zendt in aanloop naar het EK ook het programma De Mol Trapt Af uit. De reeks, waarin Johnny de Mol verschillende Oranjespelers bezoekt en portretteert, is vanaf vrijdag 18 mei driemaal achter elkaar te zien om 21.30 uur bij SBS 6.

In maart 2011 bracht Veronica voor het eerst een EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje op de buis en met 1,9 miljoen kijkers werd het opslag de meest bekeken uitzending van de zender ooit.

De verhuizing van de overige Oranje-wedstrijden werd in juli van datzelfde jaar aangekondigd. “Voetbal past uitstekend bij de mannenzender en is tevens een van de pijlers“, liet de zender toen weten.

De terugkeer van Oranje zal het marktaandeel van het in moeilijkheden verkerende SBS 6 goed doen. De laatste Oranje-wedstrijd op Veronica, Nederland – Engeland op 29 februari, trok ruim 2,2 miljoen kijkers.

Het EK Voetbal is komende zomer te zien op Nederland 1.