Veel kritiek op Echt Scheiden van RTL4

Het nieuwe programma Echt Scheiden op RTL 4 doet veel stof opwaaien. De tweede aflevering trok net iets minder dan een miljoen kijkers. De politiek maar ook veel kijkers spreken hun afkeer over het programma uit.

De Tweede Kamer roept zelfs op tot een kijkersboycot van het RTL-programma. Diverse parlementariėrs vinden de realityserie smakeloos, omdat kinderen er prominent in voorkomen. Op social media zoals Twitter en Facebook zijn reacties van kijkers hoofdzakelijk zeer negatief.


Echt Scheiden slecht voor kinderen
Het nieuwe RTL-programma, waarin ouders (nagespeeld) hun kinderen vertellen dat ze gaan scheiden, wordt op woensdagen op RTL 4 uitgezonden. Veel kijkers vinden het programma smakeloos en ook de politiek denkt er zo over. Diverse - vooral Chirstelijke - politieke partijen roepen vanuit de tweede kamer op tot een boycot. RTL en Endemol verdedigen het programma en stellen dat scheiden een veelvoorkomend probleem is in alle lagen van de bevolking. Ook wijzen de makers op de inschakeling van professionele begeleiding voor de kinderen