Opnieuw storing bij mobiel internet KPN

Voor de tweede maal deze week kampt KPN met een 3G-storing. De problemen begonnen afgelopen nacht rond 04.00 uur en zijn inmiddels verholpen.

Vanuit uit meerdere plaatsen in Nederland komen er vrijdagochtend meldingen via Twitter binnen van mensen geen toegang hebben tot internet op hun smartphone. KPN zelf bevestigde de storing op de eigen storingspagina en gaf daarbij een begintijd van 08.00 uur aan. Uit navraag blijkt dat de storing zich al om 04.00 uur voordeed. Inmiddels meldt de provider dat de problemen rond 09.45 uur zijn opgelost.

Navraag bij woordvoerster Simona Petescu brengt meer duidelijkheid over de nieuwe problemen. "Een deel van de klanten met een abonnement van KPN en Hi heeft vanmorgen mogelijk hinder ondervinden bij toegang tot mobiel internet. Ook sommige apps die via het internet draaien doen het dan soms niet. Het was geen continue storing, de problemen kwamen op en af."

Oorzaak verschilt van eerdere storing
Drie dagen geleden waren er overeenkomende problemen met het mobiel internet van KPN en Hi na een poging tot een software-update. Toch is er volgens Petescu dit maal sprake van een andere oorzaak. "De aanleiding van deze nieuwe storing is niet hetzelfde als eerder deze week. Dat hebben wij dubbel gechecked. We onderzoeken momenteel wat er aan de hand is geweest en hopen later vandaag de oorzaak naar buiten te brengen."