Nieuwe naam voor VRT tv-zender Canvas


De Vlaamse publieke omroep VRT geeft haar tweede tv-kanaal Canvas een nieuwe naam als de ontkoppeling van het gecombineerde tv-kanaal Canvas/Ketnet een feit is. Op 1 mei start de VRT met een derde tv-kanaal en gaat de ontkoppeling van start.

Door het nieuwe derde publieke VRT tv-kanaal krijgt zowel Canvas als Ketnet de beschikking over een eigen tv-zender. De Belgische krant De Tijd meldt dat na de ontkoppeling de naam Canvas als zendernaam gaat verdwijnen. De naam Canvas blijft de VRT wel gebruiken maar alleen als duidingsnaam voor bepaalde tv-formats.

VRT maakt naam nog niet bekend
De VRT heeft de nieuwe naam van haar tweede tv-zender nog niet bekend gemaakt. Voorzitter Luc van den Brande zegt in een interview in de Belgische krant wel dat de nieuwe naam beter zal aanduiden waar de tweede publieke tv-zender voor staat. Daarbij verklapt hij alvast dat de programmering na de ontkoppeling breder zal zijn als nu bij Canvas het geval is.


Sport en evenementen op tv-zender
Na de ontkoppeling van Canvas en Ketnet op het tweede publieke tv-kanaal wordt de tweede Vlaamse tv-zender in ieder geval een plaats waar duiding, sport en evenementen centraal staan. Tijdens de komende sportzomer gaat de VRT het tweede kanaal onder meer voor rechtstreekse verslaggeving van het EK voetbal. Wimbledon, Tour de France en de Olympische Spelen in Londen gebruiken. Daarnaast wil men in de toekomst ook specifieke doelgroep programmaís gaan uitzenden. Hierbij kan bijvoorbeeld aan tv-programmaís voor anderstaligen in BelgiŽ gedacht worden.