Samsung Galaxy S3 al bij Duitse Amazon te koop

De Samsung Galaxy S3 is nu al te bestellen bij Amazon, althans in Duitsland. Amazon.nl, dat verwijst naar de Britse site van de online retailer, biedt het nieuwste vlaggenschip van Samsung nog niet.

De Samsung Galaxy S3 wordt pas op 3 mei officieel ge´ntroduceerd tijdens een op Apple-leest geschoeid hype-event in Londen. In Duitsland biedt een aantal retailers, waaronder Amazon, de smartphone nu al aan in pre-order. Er worden verder weinig details gegeven die nog niet bekend waren. Een foto ontbreekt vooralsnog.

De Galaxy S3 moet bij Amazon 599 euro kosten, zonder abonnement. Zoals bekend beschikt de smartphone over Android 4.0, Ice Cream Sandwich. Het beeldscherm is 4,7 inch, tegen de 4,3 inch van zijn voorganger. De camera heeft een maximale resolutie van 12 megapixel, maar het interne geheugen is daarentegen niet uitgebreid en zal 16 of 32 GB hebben, net als zijn voorganger dus.

Wel of geen MicroSD?
Of de mogelijkheid bestaat een MicroSD geheugenkaart te gebruiken, wordt niet duidelijk, zegt de Duitse telecomnieuwssite Teltarif.de. De Galaxy Nexus, die door Samsung voor Google is gemaakt, heeft dat in ieder geval niet. Behalve bij Amazon.de is de nieuwe smartphone ook aanwezig bij andere online winkels, zoals getgoods.de. Ook daar is de prijs 599 euro.

De Samsung Galaxy S3 is de nieuwste smartphone van de Koreaanse leverancier en de grootste uitdager van de iPhone 4S. Het antwoord van Apple zal naar verluidt tot na de zomervakantie op zich laten wachten. Dan zou de nieuwe iPhone op de markt moeten verschijnen.