Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: Свързване на PC-то към dm500

  1. #1
    Member mockata's Avatar
    Join Date
    28-02-2012
    Location
    Благоевград
    Posts
    74
    Uploads
    1

    Свързване на PC-то към dm500

    Здравейте колеги, имам проблем с връската между приемника и PC-то. Използвам втора LAN карта на компютъра, въвеждам адресите както следва:

    1.dm500 ----> Setup ---> Expert Setup ---> Communication Setup.
    Махнах отметката на DHCP
    IP - 192.168.0.2
    Netmask - 255.255.255.0
    Type - LAN (Тук такава опция нямам)
    Nameserver - 127.0.0.1
    Geteway - 127.0.0.1
    Port - 80

    2. PC
    На втората мрежова карта въвеждам следните адреси:
    IP - 192.168.0.1
    Subnet mask - 255.255.255.0

    Изтеглил съм DCC 2.95, но не мога на направя връзката между двете.

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Свързване на PC-то към dm500

    Какъв е адреса на първата ти карта ?

  3. #3
    Member mockata's Avatar
    Join Date
    28-02-2012
    Location
    Благоевград
    Posts
    74
    Uploads
    1

    Re: Свързване на PC-то към dm500

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Какъв е адреса на първата ти карта ?
    На първта карта имам отметка : Obtian an IP Address automatically. и полетата за въвеждане са празни. Използвам доста дълъг 'крос' кабел (Ако това има значение) защото ТВ-то е доста далече.

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Свързване на PC-то към dm500

    С командата в CMD >> ipconfig /all ще видиш какъв е адреса ти. За кабела ако не е по дълъг от 100 м не е проблем.

  5. #5
    Member mockata's Avatar
    Join Date
    28-02-2012
    Location
    Благоевград
    Posts
    74
    Uploads
    1

    Re: Свързване на PC-то към dm500

    Ip Адреса е: 192.168.1.5

  6. #6
    Junior Member MGMCHANNEL's Avatar
    Join Date
    20-04-2012
    Posts
    10
    Uploads
    0

    Re: Свързване на PC-то към dm500

    Първо виж дали имаш връзка до ип-то на дрийма.
    ping 192.168.0.2
    дали се вижда по мак-адрес
    arp -a
    и последно все си мисля че трябва да му окажеш на този дрийм и гейт-а -все пак да знае на къде да се обърне за комуникация
    в твоя случай 192.168.0.1 т.е. ип-то на втората ти карта.
    отделно за да имаш и нет-ако това е и една от целите ти освен връзката трябва на първата карта да разрешиш шеринга от настройките т.е. пак това 192.168.0.1 на втората ти мрежова карта. Тази гимнастика ще отпадне с един рутер от сорта на линксис и подобни но ти си знаеш най-добре как е мрежата при тебе.

  7. #7
    Member mockata's Avatar
    Join Date
    28-02-2012
    Location
    Благоевград
    Posts
    74
    Uploads
    1

    Re: Свързване на PC-то към dm500

    Няма никаква комуникация с приемника???

  8. #8
    Junior Member MGMCHANNEL's Avatar
    Join Date
    20-04-2012
    Posts
    10
    Uploads
    0

    Re: Свързване на PC-то към dm500

    Quote Originally Posted by mockata View Post
    Няма никаква комуникация с приемника???
    Ми тогава започни от нулата -виж нали е читав кабела -кримповете от 2-те страни дали е правилно кръстосан. Най-добрия вариант е първо да провериш чифтовете като ги дадеш на късо, угледай кабела за оголване и нарушение на излозацията. Ако всичко е наред тогаз тествай връзката.

  9. #9
    Member mockata's Avatar
    Join Date
    28-02-2012
    Location
    Благоевград
    Posts
    74
    Uploads
    1

    Re: Свързване на PC-то към dm500

    Не ми се вярва да е от него, този кабел го използвам за връзка с интернет (Макстелеком - поставям устройството на разни места и затова е толкова дъдъг). Има нещо друго което не правя както трабва....иначе lan-а на Дрима работи.

  10. #10
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Свързване на PC-то към dm500

    Така колега спомних си тези китайски дриймове имат проблем с дължината на кабела с 10 метров съм имал проблеми. Вземи пиемника включи го с къс 1 метров и пробвай как е. Ако стане или си преработи нещата или си вземи wifi модул за дм 500 има такива.

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Htpc с възпроизвеждане на 3Д филми.
    By bombibom in forum Bulgarian / Български
    Replies: 4
    Last Post: 09-02-2012, 15:26:53
  2. Replies: 12
    Last Post: 06-02-2012, 09:07:52
  3. Replies: 3
    Last Post: 06-01-2012, 21:22:04
  4. Replies: 20
    Last Post: 21-12-2011, 00:04:49
  5. Препоръка за евтин приемник
    By goiko in forum Сателитни приемници и Антени
    Replies: 2
    Last Post: 26-03-2008, 16:59:33

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •