Andere Tijden Sport viert 5-jarig jubileum

Andere Tijden Sport, het sporthistorische programma van de NOS en de VPRO, viert dit jaar het vijfjarig jubileum. Liefhebbers van sport en geschiedenis kunnen ook deze sportzomer weer hun hart weer ophalen met een nieuwe 8-delige reeks van NOS|VPRO Andere Tijden Sport.

De serie begint met een drieluik over het EK Voetbal op zondag 3 juni (Het Deense Sprookje), dinsdag 5 juni (Gerald Vanenburg: Beter dan Van Basten) en donderdag 7 juni (Het Perestrojka-team: Hoe de Sovjets de EK-finale van '88 verloren).


In de aanloop naar de Olympische Spelen volgen nog vijf ‘Olympische’ edities. Alle acht afleveringen van NOS|VPRO Andere Tijden Sport beginnen rond tien uur en zijn te zien op Nederland 1. Tom Egbers is de presentator vanuit de thuisbasis, het Olympisch Stadion.


Ter ere van het eerste lustrum verschijnt een boek, waarin dertien van de mooiste documentaires die de afgelopen vijf jaar te zien waren, zijn bewerkt tot verhalen. Het is een afwisseling geworden van researchjournalistiek, sfeerverhaal en ooggetuigenverslag.


Andere Tijden Sport
Sinds de eerste uitzending van Andere Tijden Sport op 11 mei 2008 - EK 1988: De Zegetocht - verschenen 39 afleveringen onder het Andere Tijden Sport-label. Het programma Krijgt van de kijkers gemiddelde van bijna een 8 als rapportcijfer. [Radio.NL]