TV spot-reclame daalt in eerste kwartaal 2012

De netto bestedingen voor TV spot-reclame zijn in het eerste kwartaal van 2012 uitgekomen op 174 miljoen euro. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar zijn de bestedingen met 2,4% gedaald. Het eerste kwartaal van 2011 noteerde toen een record omzet met een groei van 15,3%.

Juist de branches die in het eerste kwartaal van vorig jaar tot een sterke groei leidden, zoals FinanciŽle Dienstverlening, Persoonlijke Verzorging en Telecom & ICT, starten dit jaar volgens de bruto mediaregistraties van Nielsen voorzichtig. De branches Consumenten Elektronica, Was- en Reinigingsmiddelen en Automotive vertonen een sterke groei in het afgelopen kwartaal. Registraties van Adfact laten zien dat de Automotive branche met name stijgt door merken uit het A-segment.


Michel van der Voort, directeur SPOT: "Deze cijfers vallen mij niet tegen. Zeker gezien de huidige economische situatie was het niet onze verwachting de record omzet van het eerste kwartaal van vorig jaar te overtreffen. Adverteerders kiezen ervoor om het jaar rustig te starten en concentreren de inzet van hun mediabudget dit jaar rond de komende sportmaanden. Ik ben daarom optimistisch over de komende kwartalen." [Radio.NL]

SPOT is het Nederlandse marketingcentrum voor televisiereclame. SPOT verzorgt informatie over televisie als reclamemedium, biedt services ten behoeve van adverteerders en vertegenwoordigt de belangen van de reclamebedrijven van de televisiezenders.