KPN registreert eigen topleveldomein .kpn

Telecomreus KPN wil een eigen registry worden met het topleveldomein .kpn. Daartoe heeft het een Belgische start-up ingeschakeld, die bij ICANN de aanvraag heeft gedaan.

KPN heeft bij domeinautoriteit ICANN het topleveldomein .kpn geregistreerd, via het Belgische bedrijf Sensirius. Die doet de aanvraag en zal ook, als de registratie wordt goedgekeurd, het topleveldomein gaan beheren als registry.

.deloitte
Sensirius heeft naast KPN nog veertien andere klanten voor een topleveldomein (tld) binnengehaald, waaronder consultancybureau Deloitte. Sinds vorig jaar beheert het bedrijfje al de tld van Sint-Maarten, .sx. Dat meldt Datanews.be.

KPN bevestigt desgevraagd de aanvraag aan Webwereld, maar wil nog niet ingaan op de motivatie voor of plannen met de eigen domeinextensie. Ook sommige overheden willen een eigen domeinextensie, in Nederland in elk geval de gemeente Amsterdam en de provincie Friesland.

Uitstel door datalek
De aanvraagprocedures voor tld's zijn overigens uitgesteld vanwege een datalek in de systemen van ICANN. Hierdoor is het registratiesysteem al bijna drie weken offline.