Eurosport 2 HD vanaf 1 juli bij CanalDigitaal

Televisieaanbieder CanalDigitaal lijkt een andere weg te zijn ingeslagen. Waar tot voor kort pas op het laatste moment nieuwe zenders werden aangekondigd, is het bedrijf de laatste weken wel het eerste met het aankondigen van nieuwe tv-zenders. Eerst met VRT Ketnet nu met Eurosport 2 HD.

Eigenaar M7 Group S.A heeft aan Totaal TV bevestigd dat van 1 juli Eurosport 2 in HD-kwaliteit bij CanalDigitaal beschikbaar komt. Het is een direct voortvloeisel van een nieuwe distributieovereenkomst die het bedrijf vorig jaar met Eurosport Benelux heeft gesloten.
Eurosport 2 met Bundesliga voetbal
De aankondiging is goed nieuws voor de liefhebbers van Duits voetbal. Vanaf volgend seizoen zijn wekelijks meerdere voetbalwedstrijden uit de Bundesliga via het Nederlandse lokale venster van Eurosport 2 te bekijken. CanalDigitaal geeft nu de SD-variant Eurosport 2 door maar gebruikt hiervoor de satellietverspreiding van Sky Deutschland. Hierbij is op dit moment wel Nederlands commentaar te horen, echter via dit aanvoersignaal wordt na de zomer geen Duits Bundesliga uitgezonden.

Uplink Eurosport 2 HD in TsjechiŽ
Omdat M7 Group S.A ook eigenaar van Tsjechische en Slowaakse tv-aanbieders Skylink en CS Link is kan men de satellietverspreiding van Eurosport 2 HD voor deze tv-aanbieders en CanalDigitaal gebruiken. Dit kan omdat Eurosport voor de deze landen ook de uitzendrechten van de Bundesliga in bezit heeft. Hierdoor is wordt dezelfde lokale versie van Eurosport 2 HD gebruikt die vanaf 1 juli ook voor Nederland van toepassing is. De uplink van Eurosport 2 HD vindt in TsjechiŽ plaats. Abonnees van Skylink en CS Link kunnen overigens van nu al naar Eurosport 2 HD inclusief Duits Bundesliga voetbal kijken.

Eurosport 2 HD niet bij TV Vlaanderen
Eurosport 2 HD komt niet voor abonnees van TV Vlaanderen beschikbaar. Dit komt omdat Eurosport de uitzendrechten van het Bundesliga voetbal alleen voor Nederland en dus niet voor BelgiŽ in bezit krijgt. Eurosport 2 blijft wel in SD-kwaliteit bij TV Vlaanderen beschikbaar.

Uitzendfrequentie Eurosport 2 HD
Eurosport 2 HD gaat bij CanalDigitaal onderdeel van het aanvullende HD-pakket uitmaken. Vanaf 1 juli kan de CanalDigitaal-abonnee dit HD-kanaal via de Astra3-frequentie 12.109 GHz H Ė 27500 Ė 3/4 ontvangen. Rond de start van Eurosport 2 HD bij CanalDigitaal wordt door de tv-aanbieder nieuwe fastscanzenderlijsten via de satelliet aangeboden.