NOS Studio Sport klaar voor Eredivisie-ontknoping


De ogen van voetballiefhebbers zijn zondagmiddag gericht op de apotheose van de Eredivisie. De nummers 1 tot en met 4 staan zondag 29 april tegenover elkaar. Daarom staan de uitzendingen van NOS Studio Sport op televisie en radio zondag voor een groot deel in het teken van de ontknoping van de voetbalcompetitie.

Op Nederland 1 kan de kijker tussen 13.10 en 14.30 uur warmlopen voor de mogelijke ‘grande finale’. Vanuit de stadions in Enschede (FC Twente-Ajax) en in Rotterdam (Feyenoord-AZ) wordt live met aansprekende gasten en filmpjes vooruitgeblikt op een enerverende voetbalmiddag.


Radio 1
Zondagmiddag kan (ook) de radio aan, waar het competitieslot ‘real time‘ te volgen is bij NOS Langs de Lijn. De uitzending op Radio 1 begint om 14.00 uur.


Als Ajax de titel pakt, wordt na het laatste fluitsignaal rond kwart over vier op Nederland 1 direct overgeschakeld naar Enschede voor de uitreiking van de kampioensschaal en een verslag van de bijbehorende festiviteiten.


Later op de avond (19.00 uur, Nederland 1) zijn in NOS Studio Sport Eredivisie samenvattingen van alle gespeelde duels te zien. Jack van Gelder, Jan van Halst, Jan Mulder en Arno Vermeulen praten vanaf 22.10 uur in NOS Studio Voetbal na over de gebeurtenissen op de velden. [Radio.NL]